Contactează-ne

+40 - 746 010 046

E-mail fundație

contact@progresprineducatie.ro

Adresă

Str. C.A Rosetti 40, București, România

Învățământul profesional dual în România, de la proiect la implementare

Pionierul învățământului profesional dual în România este profesorul Stelian Fedorca, fost secretar de stat, consilier de stat și președinte al Autorității Naționale pentru Formare profesională inițială în sistem Dual din România (ANFPISDR). În 2012, a înființat Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov, cu sprijinul mediului economic FIT FOR FUTURE, DWK și al Autorității Locale, care a fost un proiect pilot de succes. Școala Profesională Germană Kronstadt din Brașov a fost și este singura școală profesională cu personalitate juridică de stat.
În prezent, domnul profesor Stelian Fedorca lucrează la un proiect similar în sectorul privat, prin care încearcă să revitalizeze învățământul profesional dual în agenda educațională. În interviuri recente, subliniază importanța înțelegerii corecte a conceptului de învățământ dual și susține că acesta ar rezolva problema lipsei de profesioniști pe piața muncii din România și ar dezvolta și întări clasa de mijloc.
Cu toate provocările și eșecurile anterioare, promovarea învățământului dual în România rămâne o inițiativă crucială pentru adaptarea educației la cerințele pieței muncii din România.

Vezi articolul pe:

https://www.puterea.ro/invatamantul-dual-incotro/

Zonă plasare publicitate

© Copyright 2023. Toate drepturile rezervate Progres prin Educație

Securitate