Contactează-ne

+40 - 746 010 046

E-mail fundație

contact@progresprineducatie.ro

Adresă

Str. C.A Rosetti 40, București, România

Ocheanul fermecat – Lansare de carte, Ioana Ardelean Rusu

În ajun de Sfântul Nicolae, marți, 5 decembrie 2023, de la ora 17.00, Str. Nicolae Crețulescu 8, Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește lansarea cărții „Ocheanul fermecat”, de Ioana Ardelean Rusu, ilustrată cu talent, imaginație și profunzime de Laura Greaca și Livia Greaca. Invitate sunt Ana Barton, Camelia Cavadia și Loreta Popa. Marian Răducu va ține pasul cu prichindeii dornici de aventură, pe care o lansare specifică oamenilor mari îi va plictisi.

„Ocheanul fermecat” este povestea unui băiețel care pornește de pe steaua pe care locuia dintotdeauna „într-una dintre cele mai uluitoare călătorii dintre toate câte sunt cu putință”. Povestea se adresează deopotrivă copiilor mici și mari, care abia deschid ochii asupra lumii, dar și celor care îndrăznesc să viseze, să spere și să caute sensuri. Cuvintele curg cu lejeritate, dar cu o forță evocatoare aparte imaginând o lume vie, plină de strălucire și frumusețe, de candoare și, uneori, de melancolie. Vocabularul estetic creat prin ilustrații este unul vibrant, bogat în culori, alternând imagini pline de forță și dinamism cu tablouri de o deosebită duioșie și recreând la nivel vizual un univers fluid, care face trecerea de la spațiul celest la cel teluric deosebit de firească.

Aparent o poveste pentru cei mici, ,,Ocheanul fermecat” este în esență o poveste și pentru adulții care încă au suflet de copil ce călătorește în spațiul fermecat al basmelor de început de lume.

„Am scris povestea uneia dintre cele mai frumoase călătorii imaginate de mine. Am scris-o, am cântat-o și am așternut-o cu blândețe în sufletul unui copil cu ochi de stea. Apoi, cu ajutorul unor oameni-lumină, i-am îngrijit devenirea. Vă mulțumesc, Laura Greaca și Livia Greaca, pentru cum ați rescris în imagini textul meu. Câtă forță, câtă strălucire și câtă lumină ați dat fiecărui tablou în parte! În ultimul an și, mai ales în ultimele săptămâni, m-am simțit clipă de clipă, parte a unui univers plin de magie și de culoare”, scrie Ioana Ardelean Rusu.

Intrarea este liberă.

 

Zonă plasare publicitate

© Copyright 2023. Toate drepturile rezervate Progres prin Educație

Securitate