Contactează-ne

+40 - 746 010 046

E-mail fundație

contact@progresprineducatie.ro

Adresă

Str. C.A Rosetti 40, București, România

Stelian Victor Fedorca – Președinte FPE

"Misiunea mea este să inspir, să îndrum și să ajut la formarea liderilor de mâine prin educație proactivă."

Profesor de matematică, cu o experiență vastă, de peste 30 de ani, în domeniul educației și coordonator al activităților de cooperare în Învățământul Profesional și Tehnic dintre România și Baden-Württenberg Germania.  De-a lungul carierei, a condus organizații și grupuri de persoane prin abilități foarte bune de comunicare, previziune, echilibru și responsabilitate. A elaborat și a gestionat proiecte de țară printr-o capacitate foarte bună de analiză și sinteză, de organizare și conducere, prin corectitudine, seriozitate și o atitudine principială în relațiile cu oamenii. Președinte al fostei Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România, cu o experiență consistentă în domeniul educației dobândită în funcții importante precum: Consilier de Stat în Guvernul României pentru Învățământul Profesional Dual, Secretar de Stat pentru Învățământ Preuniversitar, Consilier al Ministrului Educației Naționale, Director al Colegiului Național „Mihai Eminescu” București sau Inspector Școlar General.

Din anul 2012, a gândit și a dezvoltat strategii de dezvoltare a sistemului de învățământ dual.

A susținut introducerea clasei pregătitoare prin formarea a peste 10.000 de învățători, cu sprijinul consistent și profesionalist al Facultății de Științe ale Educației.

A elaborat propuneri legislative în sprijinul învățământului dual: de la bursele acordate elevilor, până la facilități fiscale pentru cei implicați în învățământul dual.

De asemenea, a sprijinit sute de elevi, prin cursuri gratuite pentru pregătirea examenelor de capacitate și bacalaureat prin Fundația Progres prin Educație. A elaborat cadrul legal pentru înființarea de școli profesionale în sistem dual în România, în urma consultărilor cu mediul economic implicat în acest domeniu.

A inițiat procesul de elaborare al manualelor în format electronic, pentru a facilita accesul la învățământ românesc oricărui elev, de oriunde.

© Copyright 2023. Toate drepturile rezervate Progres prin Educație

Securitate